Begin met lezen… of pak de draad weer op!

Al een tijdje maak ik videos met verhalen van mensen die Jezus hebben gevonden. Vroeger las ik al veel boeken met prachtige verhalen hoe God ingrijpt in het leven van mensen. Uiteindelijk hebben deze verhalen allemaal dezelfde strekking: God bevrijdt mensen uit een slecht, egoïstisch en duister leven en geeft ze een nieuwe kans, door hun zonden uit te wissen en ze een nieuwe betere weg te laten zien. Vaak gebeuren er daarbij onverklaarbare dingen, waardoor mensen er niet meer omheen kunnen: ik moet bij Jezus zijn! Hij kan me redden!

Een tijdje terug waren we een verhaal aan het filmen bij iemand thuis in Amsterdam. Ze was zo ontzettend blij… ze had voortdurend een lach op haar gezicht. Ze vertelde hoe ze vroeger, nog helemaal niet lang geleden, alle gordijnen dicht had. En hoe haar leven beheerst werd door zinloosheid en ziekte. Toen we haar daar zo zagen met die big-smile, was dat bijna niet voor te stellen!

Interview met Debbie in België, op een hele mooie locatie 🙂

Wat me op begon te vallen…

Regelmatig hoorde ik bij zo’n interview de uitspraak: ik dacht wel iets te weten van de Bijbel en van Jezus. Maar toen ik zélf die Bijbel ben gaan lezen, bleek er niets te kloppen van wat me verteld was. Dat begon me vooral op te vallen bij mensen in de ‘new-age hoek’. Daar zijn zelfs allerlei boeken, workshops en videos die over Jezus spreken… maar het blijkt een heel andere versie te zijn dan de Jezus in de Bijbel! Dit is overigens onder christenen net zo goed het geval. Ook daar worden heel veel dingen die ze in hun kerk hebben gehoord voor waarheid aangenomen. Die versie van Jezus is ook heel vaak een andere dan die in de Bijbel.

Weet jij eigenlijk wel wie de Jezus van de Bijbel is? Of denk je dat te weten? En zo ja, hoe weet je dat? Heb je dat van anderen gehoord, of heb je het zelf gelezen? Want als Jezus zegt wie hij zegt te zijn in de Bijbel, is dat relevant voor jou. Heel relevant!

Zo heb ik zelf in de loop van mijn leven heel wat verrassende ontdekkingen gedaan 🙂 Lees een beetje van de praktijk in dit stukje wat ik eerder schreef.

Waarom lezen mensen de Bijbel zo weinig? Het boek heeft denk ik een vrij stoffig imago. Of misschien nog wel een grotere reden: dit land is christelijk, overal staan kerken en veel mensen, waaronder ikzelf, hebben op een christelijke school gezeten of hebben vrienden of familie die christelijk zijn. Dat alles kan je een soort van immuun maken voor woorden als ‘Jezus’, ‘God’, ‘Bijbel’. We hebben er allemaal wel onze eigen gedachten over… En dat is jammer, want de Bijbel laat iets heel anders zien. Het is absoluut een spannend, interessant en verrassend boek. Hoe meer je er in bezig bent, hoe meer het tot je gaat spreken en het je gaat veranderen!

Nieuwe website en videoserie!

En zo kreeg het idee om hier een website voor te maken en een serie met korte videotips – voor de absolute beginners – onder de naam ‘Bijbel voor Beginners‘.

Hieronder de 1e video uit de serie:

…en de rest vind je op de site bijbelvoorbeginners.nl.

“Ik dacht dat ik open-minded was”

Om deze blog af te sluiten, wil ik het verhaal van iemand delen die door het lezen van de Bijbel achter de waarheid kwam. Dit sprak me enorm aan. Dit was iemand die op zoek was naar spirituele zaken en echt ALLES onderzocht en daarbij NIETS uitsloot…

Hij deed de ontdekking van z’n leven in een klein tweedehands boekwinkeltje in Thailand…

 

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..