De politie kwam langs…

Hey allemaal, hier even een update van ons. Het onderstaande had ik een tijdje terug al geschreven, maar niet afgemaakt. Dus ik post dit nu alsnog hier. Een mooi getuigenis over hoe God werkt in moeilijke situaties!

22-10-2021:

Ondertussen is de PTS school in volle gang! We zijn nu aan het einde van de 2e week die wordt afgesloten door een kickstart weekend. Terwijl ik dit schrijf zijn de studenten op pad met de deelnemers van het weekend. Nadat we de lessen hebben gegeven over wat het betekend om een discipel van Jezus te zijn (in plaats van ‘christen’) en uitleg over het genezen van de zieken is iedereen de straat op gegaan. Niet in het dorp waar we nu zijn, maar in Ronda – een grotere plaats in de buurt. Daar zijn ook genoeg engels sprekende mensen te vinden (we hebben een aantal deelnemers die geen Spaans kunnen).

Veel geleerd

Niet alleen de studenten leren veel op deze school, ook wijzelf leren hier enorm veel van. Vooral om sterk in geloof te blijven staan, ondanks vele problemen en tegenslagen. En als team te blijven samenwerken en problemen op te lossen. Een van de verzen die de laatste tijd enorm tot me sprak was Psalm 31:25

Wees sterk en Hij zal uw hart sterk maken, u allen die op de HEERE hoopt!
Want op veel momenten moesten we gewoon sterk zijn, terwijl we het liefste hard weg zouden willen lopen. Maar zoals in deze belofte staat, maakt hij ons hart sterk, zodra wij kiezen om in moeilijke situaties sterk te blijven staan en op God te blijven hopen. Hierdoor groeien we en kunnen we in de toekomst moeilijkere situaties aan. Ik ben erg dankbaar om door deze moeilijkheden heen te gaan.
We zagen in de aanloop van de school de hand van God. Alles was steeds op precies de juiste tijd klaar en God gaf mensen en financien waarmee de plannen vorm begonnen te krijgen. Zo bracht een lieve broer Theo bedden helemaal uit Nederland en heeft hij ons enorm geholpen met zowel praktische klussen als mensen kickstarten op straat en andere dingen. Ook de badkamer werd in korte tijd gerealiseerd, zodat we een groter aantal mensen konden ontvangen. Ook kwam Caleb (die ons eerder vergezelfde op onze reis) last-minute ons team versterken, wat echt een geschenk van God was. En een zus uit Duitsland (Jenina) sloot zich ook tijdens de school aan om op diverse vlakken mee te helpen. Ook kwam Sophie weer terug vanuit Nederland en kon ze een deel van het programma op zich nemen. Wat een zegen allemaal!
 

Riolering verstopt! 

 
Maar er waren ook enorm stressvolle situaties. Zo raakte de toiletten verstopt, een aantal dagen geleden. Een bedrijf was snel ter plaatse om te proberen de leiding door te spoelen. Maar de medewerker voelde zich niet goed en ging eerder naar huis. De volgende dag kwamen ze opnieuw langs, maar het doorspoelen en gebruik van chemicalien bleek niet te werken.
 
Dus toen hadden we de situatie dat niemand in het huis van Salvador naar de wc kon en zich kon douchen! Ondertussen toch een flinke groep. Gelukkig staat ons huis dichtbij die van Salvador en konden mensen bij ons naar de wc en douchen. Dus het was een drukte van belang in onze badkamers.
Maar lastiger was dat het kickstart weekend binnen 2 dagen zou zijn en dat we dan 40+ mensen bij elkaar zouden zijn en we geen werkend toilet en douche hebben!
 
Het bedrijf had toegezegd om donderdag (de dag voor het kickstart weekend) langs te komen om te problemen op te lossen. Maar we zagen ze donderdag gedurende de dag niet verschijnen. Ondertussen bracht dit ook spanningen in het team en moest e.e.a. uitgesproken worden. In de avond hadden we dat gesprek… en toen.. kwam het bedrijf alsnog langs, rond 20.30 uur ’s avonds! Het gesprek liep ook goed en alles kon goed opgelost worden. Toen de lucht helemaal geklaard was en de mensen van het bedrijf druk bezig waren de problemen met de afvoer op te lossen, stond plotseling de politie voor de deur. Dit was niet de lokale politie, maar een eenheid uit een andere stad. Ze hadden een klacht gehad over ons. Dat we overlast zouden veroorzaken! We vonden dat heel vreemd, aangezien we goed contact hebben met beide buren en we ook altijd op tijd op bed lagen tijdens de PTS. We konden ons niet voorstellen dat we echt voor overlast hadden gezorgd. 
Maar de politie was onverbiddelijk en erg autoritair. Ze begonnen ons ook te wijzen op de coronomaatregelen en dat we geen maskers droegen, dat soort dingen. Ze stonden op het punt om een bon uit te schrijven voor overlast, toen plotseling een van de mannen van het bedrijf naar buiten liep om iets uit de auto te halen.
 
Hij herkende een van de agenten: “He amigo, wat doe jij hier?”. Ze bleken erg goede vrienden van elkaar te zijn en uit dezelfde stad te komen.
“We hebben een melding over overlast gekregen.” zei de agent. “Dat lijkt me sterk. Ik heb veel tijd met hen doorgebracht toen we hier de badkamer kwamen installeren, dit zijn goede mensen.” 
“Oh, dan is het dus vals alarm.”
 
En de politie vertrok. 
 
En zo, vlak voor het aanbreken van het kickstart weekend waren alle problemen opgelost op een hele bijzondere manier! Als de mannen van het bedrijf op een normaal tijdstip waren gekomen, dan hadden ze de politie niet ontmoet. Dit was Gods timing!
 
 

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..