Eén week in Denemarken

IMG_20150415_153543

We zijn nu alweer ruim een week in Denemarken. Vandaag belde ik met mijn ouders en ze waren nieuwsgierig hoe het met ons gaat en ze vroegen of we niet iets van een blog kunnen bijhouden. Dit wilden we zelf ook al gaan doen, maar door alle drukte is het er nog niet van gekomen. Maar bij deze dus een poging om een blog bij te houden!

Het gaat goed met ons en we beginnen ons al echt thuis te voelen. We zijn naar Denemarken gebracht door mijn (Robberts) ouders. Zij bleven een aantal dagen en vervolgens zijn ze ‘afgelost’ door Evelyns ouders. We waren erg blij dat ze er zijn, want dat gaf ons veel ruimte om ons appartement op orde te maken en kennis te maken met de mensen hier. Ze gingen op pad met de kinderen, terwijl wij allerlei praktische dingen konden doen en ook een beetje oriënteren op het werk wat hier allemaal te doen is.

Afgelopen maandagavond hebben we Evelyns ouders uitgezwaaid en sindsdien zijn we helemaal op onszelf.

Ons appartement bevalt goed! Eigenlijk beter dan we hadden verwacht. Dit komt ook omdat we een ruimere kamer kregen dan we eerder op de foto’s hadden gezien.

_MG_1058 _MG_1042 _MG_1048 _MG_1053 _MG_1063

De kinderen hebben het hier prima naar hun zin! Thijs vind het leuk om een poging te doen om Engels te spreken en de mensen hier vinden het leuk om hem te horen praten. Gelukkig zijn er ook regelmatig Nederlanders hier en dat zijn meteen Thijs’ grootste vrienden. Maarten vermaakt zich ook goed. Hij kon zich altijd al goed vermaken met weinig, dus we hebben geen kind aan hem 🙂

IMG_20150424_135734
Vandaag is de waterleiding in de nieuw aangelegde straat voor het hotel gesprongen. We hadden dus een rivier voor de deur 🙂

Er zijn hier op dit moment mensen uit Canada, Australië, Finland, Italië, Zweden.

Vandaag heb ik het ontwerp voor de USB sticks met The Pioneer School afgerond. Een paar maand geleden heb ik hier al een begin mee gemaakt vanuit Nederland. We willen een flink aantal bestellen. Afgelopen weekend waren hier mensen uit Schotland. Ze vertelden hoe ze mooi ze The Pioneer School vonden en wilden ook graag een ‘kickstart’ (d.w.z. zelf in actie komen om te bidden voor zieken en genezing te zien – dit is onderdeel van The Pioneer School).  Daarom kwamen ze naar het hotel. Het bleek dat hun internetverbinding thuis zo slecht was dat ze om de 3 minuten moesten wachten op het laden van Youtube voordat ze weer verder konden kijken. Torben vertelde heb over het plan van de USB sticks die we wilden maken, juist voor mensen met een slechte internetverbinding. Ze waren enthousiast over dit plan en doneerden direct EUR 10.000 (!). Wow!

IMG_20150424_143826

Evelyn probeert allerlei praktische dingen in kaart te brengen, zoals schoonmaakroosters en zorgen dat de voorraden op peil blijft. Veel dingen zijn nog niet goed geregeld, dus er is genoeg werk te doen!

Ondertussen zijn we ook druk bezig om alle papieren voor elkaar te maken, zodat we inwoners worden van Denemarken en we ook recht hebben op vergoeding van ziektekosten, etc.

Okay, genoeg geschreven voor vandaag! Ons plan is om regelmatig een kort stukje te schrijven over wat er hier gebeurt, zodat iedereen op de hoogte blijft.

Tot snel!

IMG_20150419_192756

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..