‘Zijn het vluchtelingen uit Oekraine?’ – Heel gezin gedoopt!

In mijn vorige blog schreef ik over het plan om de witte dorpjes van Spanje te bereiken met het evangelie. We gingen onderweg met een team langs een negental plaatsen om daar het evangelie te brengen. Dit ligt ondertussen alweer achter ons! En er zijn weer hele mooie dingen gebeurt! 

Rodrigo en ik zeiden aan het begin van de trip tegen elkaar dat we ons strak aan het reisschema wilden houden. Dus iedere week naar een nieuwe plaats. Dat bleek nog een hele uitdaging. Er waren allerlei problemen met de voertuigen die we gebruikten. Zo raakte een auto oververhit en beschadigde de motor dusdanig dat we deze moesten achterlaten. Hij staat nu ergens in de buurt van de Portugese grens bij een garagebedrijf. Mijn auto had serieuze problemen met de versnellingsbak en ik kon daardoor op een gegeven moment moeilijk bij de groep op bezoek komen. Het idee was dat ik regelmatig zou langskomen voor enkele dagen, maar dat werd een stuk minder dan verwacht. Het type versnellingsbak bleek in Spanje niet (betaalbaar) te verkrijgen en moest uit Nederland komen. Dat heeft erg veel tijd gekost! Ook ging van een camper de dynamo stuk, zodat hij niet meer wilde starten. Van de andere camper begaf de accu het hadden we hetzelfde probleem. Ook hadden we last van lekkages in beide campers.. moet het altijd zo moeilijk gaan!? Maar God is trouw en de groep zette stug door en over de periode van de 9 weken hebben ze veel mooie dingen meegemaakt. Bijzondere en geleide ontmoetingen, mensen die genazen van diverse kwalen, nieuwe contacten met kerken en misschien nog wel het mooiste verhaal: een familie (vader, moeder en kind) die werden gedoopt!

Zijn het vluchtelingen uit Oekraine?

Dat gebeurde op een speciale manier. De groep van 6 was vrijwel dagelijks bezig met het evangelie te brengen op de straat van de stad die ze die week bezochten. In de ochtend hadden Rodrigo en Sophie de gewoonte om samen een wandeling te maken en dan ergens de Bijbel te lezen. Een man uit Venezuela keek ’s morgens uit z’n raam en zag een stel buiten in de vroegte op een bankje zitten. Sophie had een slaapzak meegenomen uit de camper omdat het nogal koud is in de ochtend. De man dacht: zouden deze mensen dakloos zijn? Misschien zijn het wel vluchtelingen uit Oekraine die hier buiten in de kou zitten. Het viel hem ook op dat ze een Bijbel lazen. Hij was zelf op zoek naar God en dit intrigeerde hem. Hij nam zich voor dat als hij ze opnieuw zou zien hij ze dan in zijn huis zou uitnodigen.

Twee dagen later zaten ze opnieuw vroeg in de ochtend op het plein voor z’n huis. Hij ging naar buiten en sprak ze aan en nodigde hen uit voor een kop koffie. Eenmaal binnen vertelde Rodrigo en Sophie waarom ze in de stad waren en dat ze zijn gekomen om mensen over Jezus te vertellen. De man blijkt zelf al een tijdje op zoek te zijn naar de waarheid en is erg geïnteresseerd. Hij had eerder al iets van het evangelie gehoord en had God gevraagd of Hij iemand wilde sturen om hem verder te helpen.

Kort daarna is hij gedoopt, samen met zijn vrouw en zijn dochter. Het was een prachtig moment. 

Wat ik vooral bijzonder vind is dat God dit werk gedaan heeft. Sophie en Rodrigo waren ’toevallig’ op de juiste tijd op de juiste plaats om het gebed van deze man te beantwoorden! Ook bleek deze man een ‘persoon van vrede’, iemand die goed wilde doen aan vluchtelingen – en God heeft dat gebruikt voor hun eigen redding!

Nieuwe plannen 

We willen graag meer van deze trips organiseren. Om meer van Spanje te bereiken, maar ook om mensen te trainen om uit hun comfort zone te stappen en God te vetrouwen voor leiding en voorziening als ze onderweg zijn. Daarom organiseren we voor de komende tijd 2 reizen van ieder ongeveer 2 maanden.

Daarnaast hebben we nog een PTS School gepland van 12 juni t/m 7 juli. Het wordt weer een drukke tijd! Met een hoop verhuizingen en beweging. We zien ernaar uit wat God verder gaat doen in Spanje.

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Eén reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..