Geen grenzen aan Jezus macht!

Ik kreeg via Facebook een Afghanistan Mapvriendschapsverzoek van een jongen uit Kabul Afghanistan. Normaal gesproken wijs ik zulke verzoeken af. Maar op één of andere manier was er iets van “doe maar.” Gelijk kreeg ik een messenger en begon hij wat tegen mij aan te kletsen over voetbal en dergelijke. Elk dag vragen we aan elkaar hoe het gaat. Op een gegeven dag gaf hij aan dat het niet zo goed met hem ging. Hij was namelijk geblesseerd geraakt aan zijn been en moest een week rusten. Ik heb toen een video gesprek met hem gehad en hem daarin gevraagd de hand op zijn knie te leggen en heb toen gebeden voor genezing. Na 3 keer bidden kon hij weer springen zonder pijn te voelen. Dit zag ik in beeld gebeuren! Heb hem daarna uitgelegd dat Jezus meer wil doen genezen maar ook wil bevrijden van zonde als we ons bekeren tot hem. Ik stuur hem nu Bijbelteksten in het Perzisch. Bijvoorbeeld Joh. 3:16 of andere. Hij zei dat hij dit boek (Youversion online bible) zou gaan lezen. We bidden voor een aanraking met de Heilige Geest! Wordt misschien het eerste pinnetje in Afghanistan!

Kampen

Na een prachtig weekend in Kampen, zit ik nu wat uit te rusten. Het was in de eerste plaats geweldig om te zien hoe, de meestal jonge studenten, op een liefdevolle maar ook radicale wijze, onderwijs geven over hoe we in onze omgeving mensen kunnen bereiken met het evangelie.

Iets wat me bijzonder raakte!

Van alles wat ik gehoord heb is er in het bijzonder één tekst bijgebleven.

U hebt niet Mij uitgekozen, maar Ik heb u uitgekozen. Ik heb u aangewezen om erop uit te gaan en blijvende vrucht voort te brengen, zodat mijn Vader u alles zal geven wat u Hem vraagt in mijn naam. Ik draag u op van elkaar te houden. Ik ben daardoor meer gaan zien dat God in zijn goedheid ons en mij dus op het oog heeft gehad! En ons er op uit stuurt om blijvende vruchten voort te brengen. Wat betekent dat? Blijvende vrucht! Ik geloof dat het draait om de waarheid van het Woord daarin. Is dat wat wij verkondigen de volle waarheid van het Woord!? De vruchten die wij voortbrengen zijn die blijvend? Brengen we een halfslachtig evangelie? De Bijbel spreekt ook van de vrucht van de Geest. Het allereerste wat dan genoemd wordt is Liefde. Liefde is de vervulling van de wet. Korinthe 13:2 staat; al hadden we al het geloof zodat we bergen konden verzetten en hadden de liefde niet, dan was ik niets! Goede vruchten voort brengen hangt samen met liefde en waarheid. Jezus spreekt over waarachtige bekering, doop in water en doop met de Heilige Geest. Als we dat mensen voorhouden zullen ze, als ze zich bekeren, daar ook in handelen!

Kickstart

Na het onderwijs werd het ook gelijk in praktijk gebracht! 10 tallen mensen gingen voor het eerst in hun leven de straat op. Spraken mensen aan en vroegen of ze misschien gebed nodig hadden. Bij terugkomst waren er enorm veel getuigenissen! Ongeveer een tiental personen zijn gedoopt in de IJssel! Even een highlight van wat ik persoonlijk heb meegemaakt…. Over deze twee dagen mocht ik een aantal mensen ‘kickstarten’. Zij  die, op straat, nog nooit voor iemand gebeden hebben. Zo spraken we twee vrouwen aan, waarvan één een ‘frozen shoulder’ had. Haar arm kon ze niet hoger krijgen dan bijna horizontaal. Daarna zat het gewoon vast! Nadat we gebeden hadden bedankte ze ons en wilde weglopen. Maar we vroegen haar of ze even wilde testen of haar schouder nu los was. Met stomme verbazing zwaaide ze haar arm in een keer hoog in de lucht! De dame die bij haar stond had, vanwege een breuk in haar rug, erg veel klachten. Na gebed voelde ze dat er duidelijk verbetering kwam! Toen we hun vervolgens het evangelie wilden uitleggen, kwam er een vrouw naar ons toe, die op een afstandje alles had beluisterd en waargenomen. Ze was als medewerkster in een winkel even naar buiten gegaan om een sigaretje te roken. Vol verbazing en met respectvolle toon kwam ze naar ons toe en zei dat ze alles had gehoord en dacht; “ben benieuwd of dit ook gaat gebeuren…!” En zei toen, terwijl ze met haar arm rond draaide, “het gebeurde! Hoe kan dat!? We hebben haar mogen uitleggen dat Jezus onze ziekten heeft gedragen en meer dan dat, ook heeft geleden aan het kruis om ons te bevrijden van onze zonden! Ze bleek zelf ook flinke rugpijn te hebben. Na een kort gebed was de pijn volkomen weg! Wauw! Wauw! Wauw!; was haar reactie! Ze kende de verhalen van Jezus die ze als kind had gehoord. Maar dit…..? Hier wilde ze meer van weten! We hebben haar een DVD “The Last Reformation” gegeven en contactgegevens uitgewisseld. Blij ging ze weer aan het werk! God is goed! Voor verder info kijk op delaatstereformatie.nl

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..