Vorige week hadden we weer een kickstartweekend. Elke maand hebben we zo’n weekend. Er komen dan mensen van over de hele wereld om getraind te worden, gedoopt te worden, genezing te ontvangen, etc. Dit keer hadden we mensen uit Thailand, de Verenigde Staten, Schotland, Ierland, Zweden, Noorwegen, Polen, Engeland, Nederland, Duitsland, Zwitserland, België, Frankrijk en Denemarken.

De training begint op vrijdagochtend. Donderdagavond vroeg Torben me of ik het kickstart gedeelte wilde leiden. D.w.z. uitleggen wat het is en mijn eigen ervaringen vertellen. Om eerlijk te zijn leek me dat helemaal niks, veel te spannend om in het engels voor zo’n divers gezelschap te spreken..! Met zo weinig tijd om voor te bereiden. Maar ik heb het gedaan en het ging erg goed! Veel goede reacties gehad na afloop en de kickstart verliep prima. Dat ga ik vaker doen!

11696440_10204465881716107_7844797861394930141_o
De groep van vorig weekend. Check Evelyns buik!

Verontrustend telefoontje

Afgelopen woensdag, toen iedereen al weer naar huis was, kregen we een verontrustend telefoontje. Eén van de mensen die bij de kickstart aanwezig was, bleek van de aardbodem te zijn verdwenen. Hij was maandag teruggekeerd naar Parijs en is toen nog even bij z’n ouders op visite geweest. Daarna is er niets meer van hem vernomen. De deur van zijn appartement bleek open en z’n telefoon en portemonnee lagen op de tafel. Men dacht aan een misdrijf, dus hebben zijn ouders de politie ingeschakeld. Zijn vrienden hebben een ‘SOS’ Facebook pagina opgericht waar in korte tijd 700 mensen bij betrokken waren.

Gisteren was hij ineens weer terug en schreef hij dit op Facebook.

Hoi iedereen. Ik ben vanochtend weer thuisgekomen en het gaat goed met me. Het spijt me vreselijk dat ik zoveel problemen heb veroorzaakt. Ik had dat niet kunnen bedenken. Ik hou van jullie allemaal!

Ik heb enorm veel medelijden met de mensen in Parijs en ik was weggegaan om tijd en liefde te geven aan eenzame, zieke mensen en aan daklozen. Ik heb mezelf afgesneden van de buitenwereld om te ervaren hoe het moet zijn voor degenen die erg alleen zijn.

Ik hoop dat jullie me kunnen vergeven!

Hij vertelde ook dat hij de Bijbel heel lettelijk had genomen, toen Jezus zei: “Wie gaat ploegen en daarbij achterom kijkt, is niet geschikt voor het koninkrijk van God”. Dus hij is niet teruggegaan om z’n huis op slot te doen.. hij is direct vertrokken.

Niet erg leuk voor z’n ouders en vrienden, maar ik vind het een geweldig verhaal van hoe God in z’n leven aan het werk is. Meer mensen zouden zo radicaal moeten zijn, denk ik. 🙂

Het verhaal van Liz

Op vrijdag gingen de mensen de straat op om te bidden voor zieken. Er komen met enige regelmaat mensen langs uit de new age-hoek, vanwege hun interesse in genezing en het bovennatuurlijke. Met hen nemen we altijd eerst het evangelie door: het belang van bekering en het volgen van Jezus. Als ze daar niet ontvankelijk voor zijn, worden ze naar huis gestuurd. Wel op een vriendelijke manier – maar het moet duidelijk zijn dat het gaat om wedergeboorte. Jezus waarschuwt specifiek dat er in de laatste dagen mensen zullen zijn die tekenen en wonderen doen in zijn naam, maar Jezus zelf niet kennen. Daar moeten we alert op zijn. Als we mensen kunnen genezen in Jezus’ naam, zegt dat niet dat we hem ook kennen.. Want Jezus kwam om ons te bevrijden van zonde. We behoren niet langer slaven van zonde te zijn. Dus Christus kennen = heilig leven. Een onheilig leven, met verslavingen e.d., betekend: God niet kennen.

Liz was wel ontvankelijk voor het evangelie. Ze begreep goed waar het om ging en dat ze moest breken met haar oude leven. We mochten haar hele verhaal op video vastleggen. Toen ze op de stoel zat om het verhaal te vertellen zei ze tegen me: “ik wist dat dit ging gebeuren, dat er een video van mijn verhaal gemaakt zou worden. God had het me me al laten zien.”

IMG-20150718-WA0001

Ik voelde ook dat dit een bijzondere video zou worden, toen ik deze aan het maken was. Nadat we hem uitbrachten, werd het snel de meest gedeelde video van de afgelopen 6 maanden van The Last Reformation.

Een paar reacties op de video:

Bedankt hiervoor. Bid voor mij en mijn familie. Ik wil gered worden en gedoopt. Ik wil mijn leven aan Jezus geven en vrijkomen van mijn verslavingen.

WOWzer! Een reiki genezer die christen wordt. Torben verteld het evangelie zo duidelijk, dat iedereen het kan begrijpen.

De video is ondertussen bijna 5000 keer bekeken. Als je hem nog niet hebt gezien, dan kun hem hieronder bekijken. Echt een aanrader!

(Schoon)ouders op bezoek

Vorige week waren Evelyns ouders op bezoek. Het was mooi om ze weer te zien en te spreken en de kinderen hebben erg genoten van het logeren in hun camper. Evelyn en ik vonden het ook fijn om onze handen helemaal vrij te hebben, zodat we allerlei dingen hebben kunnen doen die waren blijven liggen. Vanavond komen mijn ouders aan. Ze verblijven in het hotel (waarschijnlijk een kleine week). We zien er ook erg naar uit om ze weer te zien!

En nog wat foto’s..

IMG_20150714_175554
Onze baby is erg actief! Hij/zij houd Evelyn nu al flink wakker ’s nachts.
IMG_20150708_202302
Vorige week hebben we de eerste video met ons nieuwe green-screen gefilmd. Ik weet niet waar het over ging, omdat Rebecca een les in het Italiaans heeft gedaan. Wel een prachtige taal 🙂
IMG-20150718-WA0000
De 20-weken echo! Een beetje vertraagd, omdat de zorgverzekering nog niet rond was. De baby is hier 24 weken oud.
IMG-20150718-WA0002
Gabriël aan het spelen met Thijs en Maarten.
IMG_20150705_100419
Een jonge kraai! Was uit het nest gevallen en we hebben geprobeerd voor het dier te zorgen. Helaas was het niet tegen onze goede zorg bestand en is de vogel ziek geworden.. (waarschijnlijk iets verkeerds te eten gegeven.. ai)

Ik heb nog veel meer te vertellen, maar dat bewaar ik voor een andere keer. Leuk dat je ons volgt! Tot snel!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..