In verschillende groepen verder!

Hey allemaal, 2021 vliegt voorbij en er zijn de afgelopen weken weer een hoop dingen gebeurd. Daarom wil ik je graag even bijpraten over de afgelopen periode.

De PTS school

In mijn vorige blog schreef ik over de PTS school en een mooi getuigenis van wat daar is gebeurd. Hoe de politie langskwam en hoe er allerlei stress was, maar dat op het laatste moment alles wonderlijk goed verliep. Dit maken we steeds opnieuw weer mee! Jezus heeft beloofd bij ons te zijn tot aan het einde van de tijd. En daarom hoeven we nergens bang voor te zijn!

Al met al hebben we een hele mooie school gehad. Wat ik bemoedigend vond waren de verschillende mensen die besloten om helemaal voor God te gaan leven. Dan kan natuurlijk op verschillende manieren, maar een student uit Duitsland had het op z’n hart om ook mee te gaan helpen met het werk hier in Spanje en met de verspreiding van het evangelie. Toen hij thuiskwam heeft hij er meteen werk van gemaakt en heeft alles gedaan wat er voor nodig was om zo snel mogelijk terug te keren naar Spanje. Een van de dingen die hij daarvoor moest doen, was z’n contract bij zijn werkgever beeindigen. Tot het einde van deze maand werkt hij nog als fysiotherapeut, maar daarna stapt hij in het vliegthuig en komt hij onze kant op! Een moedige stap!

Ook andere studenten hebben we, na de school, de mogelijkheid gegeven om te blijven en sommigen zijn nu nog steeds samen met ons onderweg. Dus de groep wordt groter en steeds meer mensen willen zich inzetten om Jezus in heel Spanje (en daarbuiten) bekend te maken.

Huwelijk van Alberto en Giulia

Toen de PTS voorbij was, bleek het lastig voor de groep om in het huis van Salvador te verblijven. Er brak ook een hele koude periode aan. En in de slaapkamers van het huis is geen isolatie, dus het werd daar erg koud. Ook waren de meeste andere delen van het huis niet verwarmd en niet geïsoleerd. Daarbij werd het voor Salvador ook wat teveel om continu mensen over de vloer te hebben, dus hebben we met elkaar een tijdje iets anders gehuurd in de buurt.

In die periode kwamen ook Alberto en Giulia langs. Eerder tijdens de reis, toen we nog in Merida waren, verliet Caleb de groep om alleen naar Portugal terug te keren, terwijl de rest van de groep verder ging naar het zuiden van Spanje. In Portugal kwam Caleb in contact met Alberto en Giulia . Ze waren op zoek naar God en Caleb heeft ze gedoopt en daarna veel tijd met hen doorgebracht.

Vervolgens zijn ze naar de PTS in Nederland gegaan, waar wij ook zijn geweest en zo hebben we hen leren kennen. Ze zijn al jaren samen, maar zijn niet getrouwd. Tijdens die school in Nederland besloten ze om daar werk van te gaan maken, omdat ze begrepen dat dat voor God belangrijk is. 

Aangezien ze Italiaans zijn, zijn ze na de school naar Italie afgereisd om voor de wet te gaan trouwen. Ze zijn toen niet alleen getrouwd, maar ze beleefden ook nog meer mooie dingen! Ze hebben o.a. de tante van Guilia gedoopt en veel genezingen toen ze voor mensen baden. Ze wisten niet dat Italianen zo open zijn voor de boodschap van Jezus!

Hun plan was om daarna terug te gaan naar Nederland, om een huwelijksceremonie voor God te doen. Dit samen met de gelovigen die ze in Nederland hadden leren kennen. Maar toen ze daarover aan het bidden waren, sprak God tegen hen om dit in Spanje te doen in plaats van Nederland.

Binnen een dag hadden ze een toplocatie gevonden. Deze locatie is erg populair en moet je normaal gesproken ver van tevoren boeken. Maar door een annulering was dit nog vrij. Deze locatie was op ongeveer anderhalf uur rijden bij ons vandaan.

Vervolgens hebben ze een heleboel mensen uitgenodigd uit Nederland die ook bij de PTS waren. En ons gezin. Het leuke was dat het geheel vier dagen duurde en we op de locatie konden overnachten!

Discipelhuis

We hebben een hele mooie en gezellige tijd gehad!

Voor ons was het ook heel bijzonder dat er in die dagen plotseling een deur openging om een groot discipelhuis aan te kopen. Een echtpaar uit Nederland die ook op de bruiloft was had dit al een aantal jaar op hun hart maar God sloot toen steeds de deur. Met hetgene wat wij hier doen in Spanje lijkt het plaatje compleet voor hun en ons. Wij kunnen er gaan wonen met ons gezin, en daar is ook genoeg ruimte om trainingen te geven en voor meerdere mensen om te wonen. Wauw! Dit is iets waar ik voor de reis naar Spanje al aan gedacht had en voor gebeden had en plotseling komt dit zo op ons pad.

Ondertussen is er een prijs overeengekomen en wordt er hard gewerkt om het gebouw + grond te kopen. Als het allemaal rond is, zal ik het hele verhaal vertellen hoe God dit allemaal heeft geleid, want het is echt bijzonder.

Nieuwe groepen

Na het huwelijk ging de groep uiteen in drie richtingen. 

Een groepje ging naar Alicante aan de oostkust van Spanje. We hadden contact gekregen met 2 mensen uit die richting. Een van hen was al gelovig en de ander wilde Jezus gaan volgen en wilde gedoopt worden. Dat is gebeurt en ook haar moeder is ondertussen een volgeling van Jezus geworden. Geweldig!

Een andere groep ging richting Malaga aan de zuidkust. Ze gingen zonder plan en samen met een aantal Nederlanders die ook naar het huwelijk waren gekomen. Ze hebben met veel mensen die ze tegenkwamen het evangelie kunnen delen! Ze zaten niet zo ver bij ons vandaan en ik kon een paar keer langs en toen heb ik onderstaande video gemaakt van een krachtige straatprediking!

Kickstart weekend

Deze tweede groep heeft ook een kickstart weekend georganiseerd. Dat was afgelopen weekend. Ook dit was erg mooi! Verschillende mensen ontvingen bevrijding en er zijn mensen gedoopt (na het weekend). We zagen Gods’ hand in het hele gebeuren, hoe een aantal mensen naar het weekend zijn geleid. Deze mensen zeiden ook dat het echt levensveranderend was wat ze die dagen hadden meegemaakt. 

De groep heeft dit hele weekend in geloof georganiseerd. Dat wil zeggen: de datum aangekondigd en mensen uitgenodigd. En dit terwijl ze nog geen locatie hadden. Kort voor het weekend hadden ze contact met een voorganger uit een lokale kerk. Hij vroeg of ze nog iets nodig hadden: Ja, een locatie voor ons kickstart weekend. Zo kregen ze een mooie locatie gratis aangeboden! 

Na het weekend kregen ze van een van de deelnemers ook nog een prachtig huis aangeboden waar de hele groep een maand kan verblijven! En dit was ook weer een geweldige timing, want na het weekend hadden ze geen verblijfplaats meer. En zo gaat het avontuur voor hen verder! Ze blijven contact houden met de mensen die de kickstart bezocht hebben.

Zo zie je opnieuw hoe God alles steeds weer op z’n plek laat vallen en voor zijn kinderen zorgt.

Vakantie met het gezin

Wijzelf hadden als gezin een ranch aangeboden gekregen van Nederlanders die daar wonen en een paar weken op vakantie naar Nederland zouden gaan. Via via hadden ze over ons gehoord en ontvingen we plotseling het leuke bericht of we in hun huis wilden verblijven terwijl zij in Nederland waren. We hebben een hele leuke tijd daar gehad op die hele mooie plek. Dit was nabij de plaats Coín. De kinderen hebben zich goed vermaakt in de grote tuin met trampoline :).

Allerlei werk

Een tijdje terug kreeg ik het idee om op de TLR Map een nieuw soort pin te maken die staat voor een groep reizende discipelen. Dit hadden we een aantal weken geleden ontwikkeld en nu kwam het goed van pas om deze in te zetten.

De nieuwe ‘pin’ voor groepen (reizende) discipelen.

Zo kunnen mensen contact opnemen met zo’n reizende groep en het werkt goed. Er zijn al verschillende contacten uit onstaan. 

Verder heb ik een aantal getuigenissenvideo’s opgenomen – ik hoop snel wat uit te kunnen gaan geven daarvan.

Leuk dat je tot zover hebt willen lezen! Het gaat goed met ons en we zijn erg blij dat we deze reis met God zijn aangegaan. En het is wat ons betreft nog lang niet voorbij! Ik verwacht dat we nog wel een tijd in Spanje zullen blijven als God het wil.

Hartelijke groeten van ons, Gods’ zegen en tot de volgende keer!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

4 reacties

  1. Toppers!! Mooie verhalen weer en goed om te lezen dat het goed gaat met jullie. Mooie getuigenis weer. Heel veel zegen daar voor jullie, de kinderen en de mensen om jullie heen. Hier gaat ook alles goed. Groetjes vanuit het nog koudere hoge noorden. Doeiii

    Louis

  2. Wat een prachtige getuigenissen we, God is groot ????????
    Prachtig om te zien hoe God mensen beweegt en aanmoedigd om grotere uitdagingen aan te gaan. Hij zegent daar dan weer dwars doorheen. Ook hier in de Caribbean gaan deuren open en komt er beweging, we zijn verwachtingsvol war Jij gaat doen. Lieve groetjes van ons beide ????

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..