Jezus werd één van ons!

In het begin schiep God de hemel en de aarde en alles wat daarop is! Het meest bijzondere daarin is dat Hij de mens schiep naar zijn beeld. De mens kreeg daarmee een eigen wil om wel of niet te gehoorzamen aan God. De mens leefde in volle harmonie met God, totdat er een ‘kink in de kabel’ kwam! Hij had de mens gewaarschuwd: “Je mag van alle bomen in de hof eten, maar niet van de boom van de kennis van goed en kwaad. Want als je daarvan eet, zul je zeker sterven.” De mens was ongehoorzaam en at van de vrucht. Ze zondigden tegen God! Het gevolg daarvan is dat alle mensen in zonde geboren zijn. Het laat zich duidelijk zien in de wereld. In de Bijbel staat: “Voor God is niemand rechtvaardig, werkelijk niemand. Er is niemand verstandig. Er is niemand die echt zijn best doet om God te vinden. Alle mensen hebben zich van God afgekeerd; zij zijn met elkaar de verkeerde weg 0p gegaan! Niemand doet wat goed is, zelfs niet één. De mensen slaan walgelijke, gemene taal uit. Zij gebruiken hun tong voor leugen en bedrog. Hun lippen spuwen dodelijk gif. Hun mond is vol vloeken en hatelijkheden. Zij staan meteen klaar om te doden; waar zij geweest zijn, laten zij een spoor van verwoesting en ellende achter. Zij weten niet hoe zij in vrede moeten leven. Zij houden geen rekening met God. Van enig ontzag voor Hem is geen sprake.”

Dit alles maakt dat alle mensen verloren zijn, vanwege hun zonden!

Romeinen 3:23 t/m 25
Alle mensen hebben gezondigd en missen daardoor Gods nabijheid. Maar God is zo goed en vergevend hen weer aan te nemen (zonder dat het hun iets kost en zonder dat zij het hebben verdiend) omdat Jezus Christus hen uit de greep van de zonde heeft bevrijd. God heeft Jezus Christus gegeven als verzoeningsoffer. Door Zijn bloed zal de mens, wanneer hij gelooft, Gods rechtvaardigheid ontdekken. God heeft namelijk de zonden die eerder gepleegd waren, verdragen om uiteindelijk (in deze tijd) te laten zien hoe rechtvaardig Hij is. Ook als blijkt dat Hij ieder mens, die door geloof bij Jezus hoort, in ere herstelt.

Jezus werd één van ons!

Onderstaand filmpje laat duidelijk zien wat hierboven is verwoord! Het spreekt voor zich!

 

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..