Ruben geboren!

Okay, misschien voor velen alweer oud nieuws, want Ruben is alweer vijf weken geleden geboren. We zijn deze week in Nederland, dan kunnen we hem ook aan zijn familie en onze vrienden laten zien 🙂 En ik werd er hier ook aan herinnerd dat het hoog tijd is om de blog weer eens bij te werken 😉 Bij deze dus!

_MG_7288
Ruben net geboren..
_MG_7501
Opa Hans & Ruben, een week oud
_MG_7627
Dit was afgelopen zondag.. bijna 6 weken oud

Het gaat goed met Ruben! Maar  ook met Thijs en Maarten, Evelyn en mij. We zijn aardig aan het integreren in Denemarken en doen nu ook een serieuze poging om de taal te leren.

Thijs gaat al een aantal weken naar een Deense school. Na een wat moeizame start (hij mag graag praten met mensen, en raakt nogal snel gefrustreerd als hij niet begrepen wordt..) gaat het nu heel goed! Hij kan al wat woordjes Deens en schijnt ook te begrijpen wat de juf tegen hem zegt 🙂 Hij zit overigens niet met Deense kinderen in de klas, maar in een klein klasje met 9 kinderen die allemaal nog geen Deens kunnen, met als doel de taal zo snel mogelijk te leren.

Over geld

Ik wil al wat langer iets over financiën schrijven, omdat ik denk dat veel mensen daar wel nieuwsgierig naar zijn. Hoe kun je (over)leven zonder vast inkomen? Hoe werkt leven op geloof? Is dat niet heel spannend? Leven we van een uitkering? Klik hier om daar meer over te lezen.

©Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal Spaarvarken - piggy bank - geld - money - saving - crisis - financieel - euro - euro's   - Kredietcrisis -

Zaterdag – kickstart Lelystad

Afgelopen zaterdag hadden we een hele mooie dag in Lelystad. Een kickstart bij Ron en Hennie thuis. Ron en Hennie zijn in Apeldoorn tot geloof gekomen – ze hebben zich daar laten dopen en hebben de Heilige Geest ontvangen. Dat heeft een enorme verandering gebracht in hun leven! Ze willen nu God dienen en hebben hun huis ter beschikking gesteld. Ze hebben een heel ruim huis, dus we konden er met meer dan 40 mensen samenkomen.

Ik mocht samen met Fabian Moreno het onderwijs doen. Ik heb volgens mij nog niet eerder over Fabian geschreven, maar hij is degene die ons huis in Emmen huurt. De eerste ontmoeting met Fabian en zijn gezin was heel bijzonder: de dag nadat we de knoop doorhakten om naar Denemarken te verhuizen en ons huis te koop te zetten, stond Fabian met zijn gezin bij ons op de stoep. Ik kende hen nog niet, maar had alleen wat mail contact gehad. Ze wilden graag met ons spreken over The Last Reformation in Nederland. Ze hadden onze gegevens gevonden op de website van Torben. We hadden direct een klik met hen – we wisten niet dat ze op zoek waren naar woonruimte en zij wisten niet dat we net besloten hadden naar Denemarken te gaan en van ons huis af wilden. Het is ongelooflijk hoe het allemaal gelopen is! Want ik herinner mij dat ik verschillende keren door mijn huis gelopen heb, al biddend en heb gezegd: God, dit is allemaal voor u. Ik hoef het niet, maar u mag het gebruiken voor uw koninkrijk! Ik had nooit kunnen bedenken hoe God dat gebed zou beantwoorden. Inmiddels heeft Fabian een heleboel mensen gedoopt in onze badkuip in het afgelopen half jaar. Er zijn daar bijna ieder weekend mensen in huis, die komen voor genezing, doop met de Heilige Geest, bekering, onderwijs, etc! Ik geloof dat er nog meer bijzondere dingen staan te gebeuren in Emmen en omgeving.. dat zal de toekomst uitwijzen 🙂

Terug naar het kickstart weekend

Fabian heeft eerst op een hele eenvoudige manier het evangelie uitgelegd, zodat iedereen goed begrijpt waar het om gaat – bekering, doop en vervulling met Gods’ Geest.

fabian
Fabian legt het evangelie uit

Daarna heb ik wat verteld over discipelschap – waarom we het een ‘kickstart’ noemen en wat het heeft uitgewerkt in mijn eigen leven. Vervolgens was het tijd voor een demonstratie – iemand had zijn hand gebroken (of gekneust, ik weet het niet precies). Zijn hand zat in een zwachtel en was behoorlijk gezwollen. Na gebed verdween de pijn en de zwelling en kon de zwachtel eraf gehaald worden. Degene die bad, had dit nog nooit eerder gedaan en ze zag dus voor het eerst dat God haar gebruikte om te genezen.

Na de lunch gingen we in teams de straat op, om ook anderen zo’n ervaring te geven. En dat pakte heel goed uit. In de avond hadden we enorm veel getuigenissen van genezing, zoals iemand die op straat uit een rolstoel opgestaan was en zonder problemen kon lopen, genezing van nekhernia, pijn na een gebroken heup, en nog heel veel anderen mensen. Verschillende mensen die ze hebben ontmoet waren in tranen.

Ron en Hennie waren thuisgebleven, zodat ze de diner konden voorbereiden. Ron vertelde ’s avonds dat hij dat eigenlijk wel jammer vond – het was ook mooi geweest om mee te gaan op straat en al die genezingen te zien. Maar toen kwamen een aantal mensen het eten brengen dat besteld was en Ron raakte met hen in gesprek. Een van hen bleek zelf een kwaal te hebben (weet niet meer precies wat..), maar Ron bad voor haar en het probleem verdween! Diep onder de indruk en ontroerd gingen ze weer weg 🙂

’s Avond was ook mooi en hebben we onder andere een fragment laten zien uit de film ‘The Last Reformation – The Beginning‘ die we aan het produceren zijn.

Over deze film

Torben is vorig jaar begonnen aan deze documentaire. Het bevat nog niet eerder vertoonde beelden van reizen die hij sinds die tijd heeft gemaakt. Ondertussen heb ik een aantal gedeeltes van de film bekeken.. en ik ben diep onder de indruk. Deze film wordt echt bijzonder! Het bevat verhalen en beelden die nog niet eerder in een soortgelijke documentaire zijn vastgelegd. Dat was ook te merken uit de reactie van de mensen die een deel van de film te zien kregen: ‘Wow!’ ‘Geweldig!’.

Ik besteed hier nu ook het meeste tijd aan in Denemarken, de productie van deze film (advertising, vertalingen, distributie). De film zal uitkomen met ondertiteling in meer dan 20 talen. Het beste nieuws is dat de film gratis te bekijken zal zijn, maar ook te bestellen tegen een zeer lage prijs op DVD/Bluray, zodat het als evangelisatiemateriaal gebruikt kan worden (gratis worden weggegeven). Mooi om te zien hoeveel mensen dit project dragen en het steunen!

Movie-DVD-cover
De DVD cover 🙂

En verder..

Het is alweer een aardig lang verhaal geworden. Ik kan nog wel veel meer schrijven! Maar dat bewaar ik voor een andere keer! Ik probeer de blog weer wat beter bij te houden! Ik ben van plan om van de kickstart in Lelystad nog een filmpje in elkaar te zetten, want ik heb nog wat mooie beelden kunnen maken. Dus dat zal de volgende keer wel komen!

Ik sluit af met dit filmpje wat ik een paar weken terug heb gemaakt van een man die een tijdje terug tot geloof kwam. Aanrader!

Leuk dat je meeleest! Tot snel 🙂 Groetjes van ons!

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..