Ik houd van boeken lezen. Vooral van het genre Christelijke getuigenissen. Prachtige waargebeurde verhalen hoe God werkt in de levens van mensen die volledig op Hem vertrouwen. Die verhalen dagen je uit en geven je geloofsmoed!

Wat is mijn lievelingsboek? Vaak het boek wat ik het laatst gelezen heb!

Een week of twee geleden was ik op een boekenmarkt in Smilde. Daar vond ik dit boek voor EUR 1.

Mijn lievelingsboek! Een geweldig verhaal! Een voorganger die bijna 10 jaar achter de tralies heeft gezeten in de Sovjet-Unie. Hij werd zeer onrechtvaardig behandeld, en heeft maar liefst drie periodes van ~3 jaar vastgezeten. Na iedere periode pakte hij direct zijn werk weer op. Hij deelde enthousiast het evangelie met z’n landgenoten. Verschillende keren wist hij met Gods hulp te onstnappen uit de handen van de KGB, maar het was hem ook duidelijk dat hij maar zo weer vastgezet kon worden. In de atheisiste Sovjet Unie werd een actieve Christen gezien als vijand van de staat.

Wat me vooral raakte is dat hij een vrouw en jonge kinderen had. Desondanks koos hij ervoor om Jezus in z’n duistere land te blijven dienen, zelfs toen hem asiel werd aangeboden door de Verenigde Staten. Dat heeft voor hem en z’n familie heel veel lijden betekend. Maar hij kon dat doorstaan omdat hij vooruitkeek naar een hemels Koninkrijk is, waar gerechtigheid heerst. 

Mooi en eerlijk boek, vol wonderlijke gebedsverhoringen, geloofsmoed en onvoorwaardelijke gehoorzaamheid aan Jezus Christus.

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..