Jullie hebben het voor niets ontvangen…

Gisteren zijn we met een paar mensen (Geralda, Johan en ik) in Emmen geweest om daar het goede nieuws aan de mensen te vertellen. We lopen dan wat door het centrum en spreken willekeurig mensen aan en vragen of ze misschien iets hebben waarvoor we kunnen bidden. Soms komt het daardoor tot een gesprek of kunnen we voor mensen bidden.

Zoals altijd, zijn er een paar voorvallen die bijzondere indruk maken. We ontmoetten een man en vrouw. De man had al lange tijd iets met zijn maag en dat gaf hem vaak een heel benauwd gevoel. Hij vroeg of het ook geld kostte als ik voor hem ging bidden! Uiteraard is dat niet het geval. Jezus zegt: “Jullie hebben het voor niets ontvangen, geef het voor niets!” Na voor hem gebeden te hebben was het benauwde gevoel in z’n maag verdwenen. We kwamen tot een bijzonder open gesprek. Ze hadden vragen over verschijningen van de overleden man van de vrouw en waren daar angstig over. Ze waren al bij een medium voor informatie geweest. Ik heb hen erop aangedrongen dit absoluut niet weer te doen. Het ene zal misschien verdwijnen maar er zal zeker iets ergers voor in de plaats komen. Onder grote belangstelling van hun kant konden we hun het evangelie uitleggen. We vertelden hun ook dat Jezus de enige oplossing is tegen deze verschijningen en ook de angst weg kan nemen! De Bijbel verteld ons;  “God ontnam de duivel en zijn trawanten volledig hun macht. Hij heeft hen in het openbaar te kijk gezet en daarmee laten zien dat zij door het kruis van Christus overwonnen en verslagen zijn.”  Nadat we wat informatie gegeven hadden werd het gesprek beëindigd waarbij ik plotsklaps € 5.00 in de handen kreeg gedrukt! Het overviel me echt! Ze liepen direct weg en omdraaiend zeiden ze nog ‘voor een bakkie koffie!’

Daarna hebben we inderdaad even een bakkie gedaan en zijn daarna nog even verder gegaan en kwamen een jonge dame met haar moeder tegen, die met krukken liep. Ze een ongeval gehad en er een pijnlijke knie aan overgehouden en kon zonder krukken daar niet zo lang op lopen vanwege de pijn die ze dan kreeg. Na een paar keer bidden verdween de pijn en kon ze weer normaal lopen. Ze was wat onzeker en wist niet goed wat haar overkwam en keek haar moeder aan, zo van…. moet ik nu zonder krukken verder? We hebben hun daarna evangelie kunnen uitleggen en verdere informatie meegegeven.

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..