Terug van vakantie – genezingen tijdens Opwekking

We zijn vandaag weer teruggekeerd na een mooie ‘vakantie’ in Nederland. We zijn naar de pinksterconferentie Opwekking geweest en in de week daarop hebben we de verjaardag gevierd van mijn schoonvader en van mijn oma. Ondertussen hebben we ook verschillende bezoekjes afgelegd bij vrienden. Het was ook bijzonder om op visite te zijn in ons eigen huis :), bij Fabian en Albertine, die ons huis huren. Na Opwekking hadden we een heerlijk verblijf in het gloednieuwe Bed and Breakfast van mijn schoonouders

Naar Opwekking

Opwekking was mooi! We stonden met onze caravan op een camping in de buurt. We gaan al jaren naar Opwekking, maar vorig jaar was extra bijzonder omdat we toen met een groepje hebben gebeden voor een man die al 10 jaar in een rolstoel zat en na gebed weer kon lopen! Je leest er meer over in het onderdeel ‘Over Robbert‘. Dit jaar kwam iemand opnieuw met het idee om weer met een groep te gaan bidden voor mensen. Er was veel animo voor! Ongeveer 30 man verzamelden zich voor de ingang van de “24-uurs gebedstent”. Dit is verschillende keren gebeurt. De eerste keer ging ik met een klein groepje mee, maar had helaas weinig tijd omdat ik ook nog op de stand van Go and Tell zou staan. Later zag ik een filmpje terug van de belevenissen van hetzelfde groepje:

Jessie geneest hier door gebed en wordt aangemoedigd om mee te lopen en ook zelf te gaan bidden. Dit is iets wat iedere christen kan doen: in Jezus’ naam ziektes en kwalen genezen.

Dat deed ze en een paar minuten later gebeurde het volgende:

De video’s zijn ook opgepikt door de populaire website dumpert.nl. Uiteraard weinig lovende woorden – en veel mensen die reageren denken dat het acteerwerk is:

1

dumpert

Toch is het echt. Dit is wat we zien als we uitstappen in geloof en voor anderen gaan bidden met de verwachting dat ze ter plekke zullen genezen. Sommige reacties zijn wel begrijpelijk:

ebola

Elke ziekte en kwaal kan genezen door geloof. Jezus Christus zegt het heel breed: “Alles is mogelijk voor wie geloofd”. Je kunt zelfs een berg optillen en deze ergens anders neerzetten. Het probleem ligt enkel in het geloof van ons christenen. Vroeger dacht ik altijd dat geloof een sterke innerlijke overtuiging was. Een soort gevoel. Maar tegenwoordig denk ik daar wat anders over.

Wat is geloof?

Jakobus legt in de Bijbel de link tussen ‘geloof en werken’ (Jakobus 2:18). Geloof blijkt uit werken! Ik kan dus zeggen dat ik geloof dat God ons helpt als we tekort hebben. Maar als ik nooit in de positie ben geweest dat ik Gods hulp nodig heb, omdat ik vertrouw op mijn werk en bankrekening, pensioen, etc, dan geloof ik dat helemaal niet! Als ik zeg te geloven dat God gelovigen wil gebruiken en hen gaven geeft om zieken te genezen door hen te handen op te leggen, maar ikzelf nog nooit iemand te handen heb opgelegd omdat ik dat niet durf.. dan geloof ik dat niet! Als ik zeg in Jezus te geloven, maar niet doe wat hij ons heeft opgedragen, dan geloof ik hem helemaal niet! Voor veel mensen betekend in Jezus geloven: geloven dat hij bestaan heeft, gestorven is voor onze zonden en is opgestaan, naar de kerk gaan, met anderen over hem spreken, etc. Toen Jezus de mensen in zijn tijd toesprak, zei hij een keer: 

Mat 7:21 Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader.

Het gaat hier om handelen. De wil van de Vader doen. Jezus maakte de wil van de vader bekend. Hij strekte zich uit naar mensen om hem heen, hielp hen. Als we Jezus écht geloven, gaan we handelen. Dat handelen beperkt zich niet tot één gebied, bijvoorbeeld het genezen van zieken. De volgende tekst die volgt op bovenstaande tekst is daar duidelijk over:

Mat 7:21-23 Niet iedereen die “Heer, Heer” tegen mij zegt, zal het koninkrijk van de hemel binnengaan, alleen wie handelt naar de wil van mijn hemelse Vader. Op die dag zullen velen tegen mij zeggen: “Heer, Heer, hebben wij niet in uw naam geprofeteerd, hebben wij niet in uw naam demonen uitgedreven, en hebben wij niet vele wonderen verricht in uw naam?” En dan zal ik hun rechtuit zeggen: “Ik heb jullie nooit gekend. Weg met jullie, wetsverkrachters!”

Dit zijn dus mensen die werkelijk wonderen hebben verricht in de naam van Jezus. Zelfs dat betekend niet dat je Jezus ook echt geloofd. Want hij maakt duidelijk in datzelfde hoofdstuk dat we onze naaste moeten liefhebben als onszelf, vrijgevig moeten zijn, dingen uitlenen zonder iets terug te verwachten, de andere wang moeten toekeren, niet liegen, geen echtbreuk, een vrouw van een ander begeren, enzovoort. Kortom: het goede doen en het slechte laten. Hij zegt tegen hen: wetsverkrachters. Ze lapten God wetten blijkbaar aan hun laars en leefden in zonde. Zijn volgelingen horen al zijn woorden serieus te nemen en niet alleen de dingen die ons aanstaan. Geloof je dat dit waar is? Handel er dan naar en je geloof blijkt uit wat je doet. Is er zonde in je leven? Maak het in orde met God en stop ermee. Lukt het niet om te stoppen? Roep dan hulp in van iemand en doe alles wat in je vermogen ligt om te stoppen. Stap over je trots heen – je leven staat op het spel.

Bidden voor ernstige ziektes

Ik dwaal een beetje af, maar het is met het bidden voor (ernstig) zieken net zo. Als je Jezus’ volgeling wilt zijn en je geloofd dat zieken zullen genezen door jou gebed (zie Markus 16) dan zul je moeten handelen. Zie je ze niet genezen, dan bid je opnieuw. Totdat ze zieke is genezen. Elia deed het op dezelfde manier. Hij bad 7 keer voor regen. Zijn gebed werd pas na 7 keer verhoord. Hij had ervoor kunnen kiezen om te stoppen na 3 keer bidden, maar hij ging door. Dat is geloof.

Dit is makkelijk gezegd dan gedaan. We hebben veel mensen zien genezen van kleinere kwalen, zoals een verstuikte enkel. Als je voor iemand met een spierziekte in een rolstoel, dan is het moeilijker om door te gaan. Vaak vind de zieke het zelf na 3 keer bidden wel mooi geweest, of wordt de situatie ongemakkelijk, omdat je niet direct resultaat te zien. Om eerlijk te zijn haak ik dan snel af. Het afhaken.. dat is denk ik ongeloof. Het is moeilijk je voor te stellen dat zo’n ernstige ziekte écht gaat genezen en dan stop ik.

Vorig jaar baden we voor Simon. Hij had een spierziekte en zat in een rolstoel. Het gebed duurde 18 minuten en we hebben schat ik wel 40 á 50x de handen opgelegd gedurende de die tijd. Waarom stopten we niet? Simon vond het prima dat we doorgingen. Een belangrijke factor was dat hij al was genezen van een kleinere kwaal (pijn in zijn voet) en we dus dachten: “Dan kan de rest ook genezen”.

Ook dit jaar bij Opwekking deed zich weer de gelegenheid voor om voor iemand te bidden in een rolstoel (met ms) die dat ook graag wilde en ook de gelegenheid gaf. Net als bij Simon hebben we hem uit te rolstoel getild om te testen of er verbetering was. Bij de 2e keer gaf hij aan dat het iets makkelijk ging! Terwijl we ongeveer 5 minuten aan het bidden waren, kwam er een medewerker van Opwekking aan die ons vroeg om te stoppen. Tja, het plaatje ziet er niet zo prettig uit – iemand die een poging doet om te lopen, maar het lukt nog niet best.

Blijkbaar hebben mensen dit opgemerkt en later las ik op CIP, onder een artikel die ging over genezing bij Opwekking het volgende:

1

Frustrerend voor ons bidders natuurlijk! We wilden doorgaan, maar we werden daarin verhinderd. Wat als we wel konden doorgaan? Degene voor wie we baden vond het goed en werkte mee door te gaan staan. Maar na de onderbreking van de medewerker wilde hij niet dat we verder gingen.

Ja, het ziet er niet prettig uit. Mensonterend misschien zelfs. Maar bedenk goed wat Jezus bij een blinde deed. Hij spuugde op de grond, maakte er modder van en streek het op zijn ogen! Daarna vertelde Jezus hem een eindje te gaan lopen en zich te gaan wassen op een bepaalde plek (‘badhuis Siloam’)! Daarna kon hij weer zien. Zie je het voor je? Stel je voor dat iemand langs was gekomen en hem had ‘geholpen’ door hem een handdoek aan te reiken en hem uit deze mensonterende situatie te halen – hij was blind gebleven, omdat hij geen geloof hechte aan Jezus woorden. (zie Johannes 9).

Geloof is juist doorgaan, het onmogelijke verwachten, terwijl mensen je belachelijk maken, beschuldigen, etc. Het is jezelf verloochenen. Ik moet zeggen dat ik zelf nog erg veel moet leren op dat gebied. En niet alleen ik, maar heel veel anderen ook. Ik denk dat dat een goede verklaring is waarom we veel enkels, hoofdpijn en ruggen zien genezen, maar nog weinig kanker, ms, ebola en dat soort levensbedreigende ziektes.. vanwege ons ongeloof. Net als Jezus’ discipelen in de Bijbel. Ze konden iemand niet bevrijden van een boze geest. Vervolgens verweet Jezus hen hun ongeloof! Maar ik hoop en verwacht dat dit in de toekomst gaat veranderen..

En nog wat foto’s!

IMG_20150528_114134
Op bezoek bij vriendin Jane in Emmen 🙂
IMG_20150525_190801
Nog genoeg ruimte op de camping
IMG_20150531_145305
Bij opa en oma! Mooi en bemoedigend om ze te spreken 🙂 We gebruiken hun zolder voor de opslag van onze spullen. Dus we hebben wat dingen opgehaald die we hier in Denemarken goed kunnen gebruiken (en wat nutteloze dingen weer op zolder gelegd)

IMG_20150526_093837

De komende tijd..

Ga ik bezig met het afmaken van de studio, zodat we snel kunnen beginnen met de opnames van een nieuw serie voor Youtube. Ook ga ik aan de slag met het maken van een ‘netwerk’-website, zodat we beter in kaart kunnen brengen wie meedoet met de laatste reformatie en mensen wereldwijd elkaar makkelijker kunnen vinden.

Evelyn werkt aan verschillende praktische dingen, zoals coördinatie van schoonmaak in het hotel. Ook doet ze nu een poging om Thijs en Maarten te leren lezen (Nederlands) :).

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..