Vandaag: Torben een vol jaar in de gevangenis

Dit raakt me toch wel enorm.

Evangelist Torben Sondergaard zit ondertussen al een JAAR in de gevangenis in Florida. Hij werd vastgezet toen hij in gesprek was over zijn lopende asielaanvraag. Hij zei tegen z’n vrouw en kinderen: “Tot over een paar dagen!”.

Ondertussen zit hij dus al een jaar achter de tralies. Ik krijg er buikpijn van als ik eraan denk.

Misschien denk je: asielaanvraag? Waarom heeft hij asiel aangevraagd vanuit een westers land als Denemarken? Je vind alle informatie hierover in deze docuserie waar ik aan meegewerkt heb.

 

“een GEVAAR voor de nationale veiligheid”

Na verloop van tijd werd het duidelijk waarom hij vastzat. Er waren zoveel (valse!) meldingen binnengekomen bij de Amerikaanse overheid dat Torben een vlaggetje achter zijn naam kreeg. Een enkel individu bij Homeland Security heeft vastgesteld, ‘Torben is een gevaar voor de nationale veiligheid’. Daarom is hij vastgezet en kan hij niet op borgtocht vrijkomen.

De absurde valse beschuldigingen lopen uiteen van oplichting, fraude, mensenhandel, kindermisbruik, verkrachting, valse verklaringen afleggen, verduistering van miljoenen, en meer. Geen enkel bewijs. Gewoon te gek voor woorden! En ze komen allemaal bij een hele selecte groep mensen vandaan die graag de ondergang van Torben en The Last Reformation willen zien. Het zijn dezelfde mensen die ook invloed hebben uitgeoefend op de Deense regering, via onder andere de media en valse meldingen. 

Iedereen die een klein beetje in deze zaak duikt zal zien hoe onzinnig en onrechtvaardig dit allemaal is.

En dan zie je hoe christenvervolging ineens reƫel is, ook in het Westen.

Ik heb regelmatig contact met Torben en ik ben erg onder de indruk hoe hij opgewekt weet te blijven en zijn kracht in Jezus vindt, ondanks de omstandigheden. Het is zelfs erg bemoedigend en opbouwend om hem te horen spreken over zijn belevenissen binnen de muren van de gevangenis. Maar ook triest als je hoort in wat voor omstandigheden hij daar zit. In onderstaand filmpje deelt hij erover. Of als je liever tekst leest, die kun je hier vinden.

Hij heeft mijn diepste respect. 

Bid voor Torben en Lene en hun kinderen! Dat God deze situatie zal omkeren en zal gebruiken om zijn Koninkrijk verder bekend te maken.

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..