Een huis gekregen!!!

Hoi allemaal! Het is alweer veel te lang geleden dat ik een update heb geschreven over ons leven in Denemarken. Zoals je in de titel kunt lezen hebben we een prachtig huis gekregen ๐Ÿ™‚ En precies op tijd, voordat de baby komt! Verderop kun je er meer over lezen. Eerst even een update van wat er de afgelopen tijd is gebeurt en wat we allemaal hebben gedaan.

Nieuwe website

De vorige keer schreef ik over een kickstart-weekend. Daarna was het een periode relatief rustig – hoewel er wel continu gasten waren in het hotel. Sommige hadden van tevoren gezegd dat ze zouden komen, anderen kwamen gewoon aanlopen.

We hebben deze tijd gebruikt voor de bouw van een nieuwe website voor The Last Reformation. Een paar maand geleden had ik al het idee om een wereldkaart te maken, waarop mensen zich vrij kunnen aanmelden. Op die manier kunnen mensen die achter de reformatie staan elkaar vinden. Ze kunnen zich ook beschikbaar stellen om bijvoorbeeld voor mensen te bidden, mensen te dopen, etc. Helaas had ik zelf niet de tijd om aan zo’n grote klus te beginnen, dus ik was erg blij toen er iemand naar het hotel kwam, zich bekeerde en zich liet dopen.. en bleek dat hij programmeur is! Hij begon nog dezelfde dag aan de ontwikkeling van deze kaart voor de nieuwe website!

Wereldkaart op www.thelastreformation.com
Wereldkaart op www.thelastreformation.com

Ondertussen hebben we met elkaar de rest van de website gebouwd. Een week of twee geleden ging deze online – en we zagen direct dat het werkte!

Want de kaart was nog geen 24 uur online, toen we het volgende bericht kregen van Fabian, die ons huis in Nederland huurt:

Op donderdag, 20 augustus waren we druk bezig om onze koffers te pakken voor een weekendje weg, toen ik een e-mail ontving van iemand uit Duitsland. Hij moest die dag werken en schreef dat hij een half uur bij ons vandaan was. Hij schreef dat hij me had gevonden via de nieuwe kaart op www.thelastreformation.com en dat hij gedoopt wilde worden met de Heilige Geest. Hij had The Pioneer School gezien en was sinds die tijd bezig met bidden voor zieken – en zag geweldige resultaten! Maar in zijn kerk sprak niemand in tongen.

Dus hij kwam langs terwijl ik de auto aan het inpakken was. We spraken 5 minuten met elkaar – en daar, midden in de chaos van mijn huis, stonden we in de keuken en baden we. Na ongeveer 2 minuten ervaarde hij de kracht van God over hem komen en begon hij in tongen te spreken. We waren ontzettend blij en we namen afscheid. Hij ging weer aan het werk..

Wat een geweldige God dienen we!

Zo blij met dit bericht. Sindsdien hebben een grote groep mensen zich aangemeld op deze wereldkaart en zien we dat het systeem voortdurend wordt gebruikt.

Luke 10

Ook hebben we veel tijd besteed een het voorbereiden van de nieuwe fulltime Luke 10 trainingschool. We hebben plannen gemaakt, het hotel opgeknapt, kamers voorbereid, etc. Vorige week kwamen de mensen stuk voor stuk binnen, in totaal 33 mensen uit een heleboel verschillende landen. Ook de leeftijden zijn erg divers, alles tussen de 17 en 65, zowel mannen als vrouwen.

In deze eerste week is er echt enorm veel gebeurd! Er zijn dagelijks mensen gedoopt, mensen genezen, elke dag nieuwe wonderlijke verhalen. Het hoogtepunt was toch wel het verhaal van een man uit Rusland die naar Denemarken was gekomen om te stelen! Hij werkte in een bende en verbleef ook samen met hen in een huis. Maar het zat hem niet lekker, dat hij op deze manier de kost verdiende – z’n geweten sprak tot hem en hij stopte ermee. Daardoor kwam hij op straat terecht. Na een paar dagen dakloos te zijn geweest, zat hij op een bankje ergens in het centrum van Aalborg. Toen hij ineens een stem hoorde: “Hallo, mag ik u iets vragen? Heeft u ergens pijn?” Het was รฉรฉn van de mensen van Luke 10 die de straat op waren gegaan om te evangeliseren. Hij gaf aan dat hij pijn in z’n hart had, vanwege het slechte leven dat hij leidde. Hij kreeg het evangelie te horen en werd er diep door geraakt. Hij bekeerde zich en kwam mee naar het hotel. Daar liet hij zich dopen en na de doop werden hem de handen opgelegd en ontving hij de Heilige Geest en begon in tongen te spreken. Deze man is compleet veranderd! Hij heeft z’n dochter in Rusland gebeld en haar verteld hoe hij God heeft gevonden! Z’n dochter merkte aan de telefoon de liefde die haar vader nu had gekregen! Ik wil graag snel dit verhaal op video vastleggen en de wereld insturen! ๐Ÿ™‚ Het is prachtig!

Zelf heb ik ook meegeholpen om mensen te laten zien hoe je kunt bidden voor mensen met ziektes / kwalen. Mijn ‘collega’ vond het wel een goed idee om dat te filmen ๐Ÿ™‚

 

Zwaar..

Ondertussen hebben Evelyn en ik het ook best zwaar gehad, door het leven in een kleine ruimte, waarbij we het sanitair delen met ~25 anderen. Vooral Evelyn had daar veel moeite mee – ook de weinige leefruimte voor de kinderen. We hebben God gevraagd om voor een oplossing te zorgen, ook voor als de baby straks komt. Op zich was het wel redelijk te doen toen er nog niet zoveel mensen waren, maar bijvoorbeeld afgelopen weekend verbleven er 70 mensen in het hotel.. dat was toch wel erg overweldigend!

Een huis!

Torben kwam onverwachts met de mededeling dat Peter (de eigenaar van het hotel) een huis in de buurt op het oog had. En dat als hij het kon krijgen, wij erin konden wonen. Een paar dagen later (eergisteren) vertelde hij ons dat het huis gekocht was!! Het is bijzonder gelopen, aangezien er ook anderen geรฏnteresseerd waren en ze allebei een bod hebben uitgebracht. Degene die het hoogste bod uitbracht zou het huis krijgen. Het bod van Peter lag erg dicht bij het bod van de anderen, maar was iets hoger. Verder had hij de eis dat het huis voor 1 oktober beschikbaar moest zijn. En dat is gelukt! Dus over 3 weken kunnen we er al in!!! Het is een super huis, op 100m van het hotel! Het heeft voldoende kamers en een ruime tuin.

huis

803-01872.112

803-01872.126

We zijn ontzettend dankbaar dat we hier kunnen wonen! Wat betreft salaris is het niet mogelijk, want we ontvangen geen salaris ๐Ÿ™‚ Ook geen overheidsgeld of iets dergelijks. We vertrouwen erop dat God voorziet en het is mooi om te zien hoe Hij niet teleursteld en echt voor ons zorgt op een ongelooflijke manier!

TLR Studio

Vorige week was ik te gast in het programma wat ik zelf produceer ๐Ÿ™‚ Ik vertel hierin o.a. over onze reis en hoe ‘kickstarten’ daar een rol in gespeeld heeft:

Nog wat foto’s..

150823-IMG_20150823_090606
Erg gezellig dat neef Hans op bezoek was!
IMG-20150817-WA0003
Spelen met Herman ๐Ÿ™‚

150818-IMG_20150818_155416

IMG-20150904-WA0014

 

God is goed!

Op God vertrouwen stelt je niet teleur. Hij is zo goed! Als je dit leest en je vragen hebt, neem dan gerust contact op:

Deel deze post

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp

Laat hieronder een reactie achter

We vinden het leuk om van je te horen! Schrijf je reactie hieronder. Of als je prive een reactie wilt sturen kun je schrijven naar robbert@thelastreformation.com.

Blijf op de hoogte...

Wil je per email op de hoogte blijven van onze reis? Schrijf je dan hier in..